Notranji zdravnik

Spletna delavnica

Vizualizacija za bolnike z rakom

September 2023

Za kaj gre?

Vizualizacija ali domišljijsko upodabljanje je ena od tehnik um-telo, ki temeljijo na predpostavki o povezanosti uma in telesa in domnevi, da z umom lahko vplivamo na telo in telesne procese. Pri tehniki vizualizacije gre za to, da v umu ustvarjamo podobe zaželenega cilja – v našem primeru zdravljenja in zdravja. V domišljiji opazujemo, kako se naše telo in celice zdravijo in si sami sebe zamišljamo zdrave (več o vizualizaciji tukaj).

V program so vključeni tudi elementi meditacije in zavestnega sproščanja. Za vse tri tehnike – vizualizacijo, meditacijo in sproščanje –  številne študije kažejo, da so lahko zelo koristne kot podpora zdravljenju raka. Mnoge priznane zdravstvene ustanove v zahodnem svetu te tehnike že ponujajo svojim pacientom kot dopolnilo uradnemu onkološkemu zdravljenju.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena predvsem bolnikom z rakom in levkemijo, saj je program zasnovan tako, da so domišljijske podobe prilagojene zdravljenju onkoloških bolezni. Udeleži se je lahko kdorkoli, ki ima željo aktivno sodelovati pri svojem zdravljenju in pozitivno vplivati na rezultat zdravljenja, ne glede na konkretno vrsto in stadij bolezni,  predpisani način zdravljenja in prognozo. Delavnica je primerna tudi za bolnike, ki so z zdravljenjem že zaključili, a jih skrbi, da se bolezen ne bi ponovila.

Kaj lahko pridobite?

S pomočjo vizualizacije lahko:

 • spodbudite samozdravilno moč in aktivirate ali pospešite zdravilne procese, ki potekajo v telesu
 • izboljšate učinkovitost uradnega zdravljenja
 • lažje sprejemate in se soočate z boleznijo ter zmanjšate  stres, strah in tesnobo, povezane z boleznijo in postopki zdravljenja
 • okrepite vero v uspeh zdravljenja, kar lahko pozitivno vpliva na njegov izid
 • sami sodelujete v procesu svojega zdravljenja in prevzamete odgovornost zase in za svoje zdravje

Kako bo program potekal?

Vizualizacija in druge tehnike um-telo so učinkovite samo, če jih izvajamo redno. Če so namenjene zdravljenju, jih je potrebno izvajati celo večkrat na dan. Program bo zato potekal 21 zaporednih dni, dvakrat dnevno, 30 minut zjutraj in 30 zvečer.

Po 21 dneh boste osvojili navado jutranjega in večernega vizualiziranja. Priporoča se, da po končanem programu z vadbo nadaljujete sami. V ta namen boste dobili navodila za oblikovanje osebne (vam in vaši bolezni prilagojene) vizualizacije in posnetek za samostojno vadbo doma.

Vsako srečanje bo trajalo približno 30 minut, potek bo vedno enak

 • meditacija na dihanje (5 minut)
 • sproščanje (10 minut)
 • vizualizacija (15 minut)

Program bo potekal preko spleta in sicer v živo. Da bi bili udeleženci čim bolj motivirani, da se spletnih srečanj udeležijo, posnetki srečanj ne bodo na voljo. Boste pa prejeli posnetek vodene vizualizacije, ki ga lahko uporabite, če zamudite srečanje. Ker se bolnikom priporoča vizualiziranje trikrat dnevno, bodo najbolj motivirani udeleženci posnetek lahko uporabljali tudi za opoldansko samostojno izvajanje vizualizacije.

Pred začetkom in po koncu programa je predvideno tudi srečanje v živo.

Kaj potrebujete?

 • Čas 30 minut zjutraj in zvečer 21 zaporednih dni
 • Računalnik, tablico ali pametni telefon z nameščeno aplikacijo
 • Miren prostor, kjer vas ne bodo motili
 • Željo sodelovati pri svojem zdravljenju in voljo za redno udeležbo na srečanjih

Kdo vodi delavnico?

Delavnico vodi mag. Vesna Ocepek, ki je pred leti uspešno uporabljala tehniko vizualizacije pri zdravljenju svoje akutne levkemije. Kasneje se je izšolala za učiteljico joge in meditacije in več let vodila delavnice zdravilnih meditacij v Kranju. Več o Vesni tukaj.

Kdaj bo delavnica potekala?

Predvideni termin naslednje delavnice je od sredine septembra do sredine oktobra 2023.

Kakšna je cena delavnice?

Cena delavnice je 210 eur in vključuje:

 • 21 dni dve spletni srečanji dnevno
 • dve srečanji v živo
 • posnetek za samostojno vadbo
 • navodila in pomoč pri pripravi osebne vizualizacije, ki jo boste uporabljali po zaključku delavnice
 • vso podporo, ki jo boste med programom potrebovali

Če se želite udeležiti delavnice, a ste v finančni stiski in ne zmorete plačati polne cene, nas o tem brez zadrege obvestite in poiskali bomo ustrezno rešitev.  

Kako se prijavim?

Delavnica se izvede ob minimalnem številu 5 prijavljenih. Zaradi kvalitetnejše izvedbe bo število udeležencev omejeno.

Na delavnico se prijavite v dveh korakih:

 1. izpolnite in nam pošljete spodnji obrazec za prijavo
 2. plačate delavnico z nakazilom na naš tekoči račun

Vaše mesto na delavnici bo zagotovljeno šele s plačilom. Podatke za plačilo in vse informacije o izvedbi programa boste prejeli na elektronski naslov, ki ga navedite ob prijavi. Če imate kakršno koli vprašanje, nas pred prijavo pokličite ali nam pišite.

 

OPOZORILO: Delavnica ne nadomešča uradnega zdravljenja, ampak služi le kot njegovo dopolnilo!

Obrazec za prijavo:

Vizualizacija za bolnike z rakom